Ar-Ge Proje Danışmanlığı
• Mevcut yenilik ve proje fikirlerinizin Ar-Ge projeleri olarak tasarlanması
• İlgili projelerin fizibilitelerinin yapılması ve iş paketlerinin belirlenmesi
• Projelerin yürütme aşamalarının desteklenmesi
• Belirlenen projeler için hedeflenen ürün ve yeniliklere göre Kosgeb, Kalkınma Ajansı, Tübitak ve Avrupa Birliği hibe programlarına sunulabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması.
• Onaylanan projeler için teknik ve mali süreçlerin yönetimi
• Dönemsel Faaliyet, Mali Rapor ve Proje Kapanış raporlarının oluşturularak bakanlığa sunumu süreçlerinde SmarterChem olarak desteğe hazırız.

Analitik Test Metodu Geliştirme
SmarterChem olarak Kimya sektörü ve tekstil, deri ve kağıt gibi bağlantılı sektörlerde üretim süreçlerinde kullanılan hammadde, boya ve diğer kimyasalların miktar tayini, saflık (purity), monomer yüzdesi, yapısal karakterizasyon gibi niteliklerinin belirlenmesi ve elde edilecek sonuçların yorumlanarak ilgili ürün yada üretim süreçlerine dair mevzuatlara uygunluğunun belirlenmesi için analitik metod çalışmalarınızda sizlere profesyonel danışmanlık hizmeti veriyoruz.
- Spektrofotometrik analiz Metodları UV-Vis, FT-IR, AAS, AES, XRF, ICP için
- Kromatografik Analiz Metodları: HPLC, GC-FID, GC-MS, LC/MSMS, TLC, GPC
- Potansiyometrik Analiz Metodları: Asit-Baz, Argentometrik ve Redox metodları
- Diğer tamamlayıcı test metodları

Akredite Deney Laboratuvarı Kurulumu
Akreditasyon gerekliliği; firmaların bünyelerinde yapılan test ve deneylerin tüm dünyada geçerliliğinin sağlanması içindir. Bu amaçla ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Sartlar Standardına uygun laboratuvar kurulumunun yapılması ve uygulanan kalite sisteminin Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından (TÜRKAK) denetlenerek onaylanması gereklidir.
SmarterChem olarak ilgili standartın gerekliliklerini sağlayacak şekilde laboratuvar kurulumunun yapılması, kalite sisteminin ve doküman ağacının oluşturulması ile birlikte akredite olunması planlanan analitik metodların geliştirilmesi konularında teknik destek ve eğitimleri sağlamaktayız.


Ar-Ge&Tasarım Merkezi Danışmanlığı
Ar-Ge Merkezleri; Türkiye’de bulunan sermaye şirketlerince 5746 sayılı kanun uyarınca kurulan, organizasyon yapısı içinde ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş, münhasıran yurt içinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve en az 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden, yeterli Ar-Ge bilgi birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.
İlgili kanunun 2008 yılında uygulamaya alınmasıyla Ar-Ge Merkezleri kurularak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili birimlerince denetlenerek Ar-Ge Merkezi yetki belgesi verilerek vergisel muafiyet ve teşviklere dahil olması sağlanmaktadır.
5746 Sayılı Kanun ile Ar-Ge Merkezlerinde Sağlanan Muafiyetler :
Ar-Ge indirimi: Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, proje faaliyetleri kapsamında yaptıkları harcamaların %100’ünü Kurumlar Vergisi matrahından indirebilmektedir.
Gelir vergisi stopajı teşviki: Ar-Ge merkezlerinde çalışan Ar-Ge ve destek personeli ile tasarım merkezlerinde çalışan tasarım ve destek personelinin; bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin doktoralı olanlar ile temel bilimler alanlarından birinde en az yüksek lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksan beşi, yüksek lisanslı olanlar ile temel bilimler alanlarından birinde lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksanı ve diğerleri için yüzde sekseni gelir vergisinden müstesnadır.
Sigorta primi desteği: Ar-Ge ve tasarım personeli ile destek personelinin Kanun kapsamındaki faaliyetleri karşılığında elde ettikleri ücretleri üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin yarısı, Maliye Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır.
Damga vergisi istisnası: Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için Kanun kapsamındaki her türlü Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ile tasarım faaliyetlerine ilişkin olarak düzenlenen kağıtlardan damga vergisi alınmaz.
Gümrük Vergisi İstisnası: Kanun kapsamında yürütülen Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri ile ilgili araştırmalarda kullanılmak üzere ithal edilen eşya, gümrük vergisi ve her türlü fondan, bu kapsamda düzenlenen kâğıtlar ve yapılan işlemler damga vergisi ve harçtan istisnadır.
Temel Bilimler Desteği: Temel bilimler alanlarında en az lisans derecesine sahip Ar-Ge personeli istihdam eden ArGe merkezlerine, bu personelin her birine ödedikleri aylık ücretin o yıl için uygulanan asgari ücretin aylık brüt tutarı kadarlık kısmı, bakanlık fonundan desteklenmektedir
Bir işletmenin Ar-Ge Merkezi kurabilmesi için asgari gereklilikler :
- Ar-Ge merkezlerinde en az 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam edilmesi,
- Ar-Ge merkezlerinin Kanun kapsamındaki Ar-Ge faaliyetlerinin yurt içinde gerçekleştirilmesi,
- İşletmenin; yeterli Ar-Ge yönetimi ile teknolojik varlıklar, Ar-Ge insan kaynakları, fikrî haklar, proje ve bilgi kaynakları yönetim yeteneği ve kapasitesinin bulunması,
- Ar-Ge merkezlerinin, Ar-Ge ve destek personelinin Ar-Ge merkezinde çalıştığının fiziki kontrolünü yapacak mekanizmalara sahip olması,
- Ar-Ge merkezlerinin konusu, süresi, bütçesi ve personel ihtiyacı tanımlanmış Ar-Ge ve yenilik projelerinin bulunması,
- Ar-Ge merkezlerinin ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş ve tek bir yerleşke veya fiziki mekân içinde yer alması,
SmarterChem olarak;
- Mevcut fikirlerinizin Arge projeleri olarak tasarlanması
- İlgili projelere dair metriklerin belirlenmesi
- Projelerin yürütme aşamalarının desteklenmesi
- Arge Personel Organizasyonunun dizayn edilmesi
- Muhasebe sistemiyle entegre edilmesi
- Gerekli prosedür ve dökümantasyonların yapılması ile birlikte Ar-Ge & Tasarım Merkezi kurulumunun gerçekleştirilerek başvuru dosyasının oluşturularak bakanlığa sunulması süreçlerini destekliyoruz.
Ayrıca bakanlık tarafından onaylanan firmalarımız için yıllık faaliyet raporlarının hazırlanması ve bakanlıkça iletilen hedeflerin gerçekleştirilmesi süreçlerinde de yanınızdayız.